miercuri, 15 ianuarie 2014

Bijuterii din pasta polimerica Cernit.

In tutorialul de azi veti vedea cativa pasi simpli de lucru cu pasta polimerica Cerit ce va vor ajuta sa va confectionati singuri bijuteriile care vor parea sofisticate. Puteti sa va confectionati cu doar 4 nuante orice tip de bijuterie: cercei, bratara, brosa, colier. 
Nuantele de Cernit Nr 1 folosite in tutorialul de mai jos sunt urmatoarele:







Pentru intarirea pastei polimerice, aceasta trebuie arsa in cuptor electric atat cat scrie pe pachet, sau in aragaz 5 minute la foc minim si cat mai departe de flacara. ( Inainte sa puneti piesele in aragaz incingeti-l bine! ) Dupa ardere piesele se pot lacui cu lacul Darwi lucios sau mat, sau lacul Cernit lucios sau mat, depinde de obtiunea fiecaruia.
*
Thanks Ghia for tutorial !

6 comentarii:

  1. Super....multumim pt. toate aceste detalii interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am inteles la poza 4 cum s-a ajuns la o foaie asa plina cu modele, de la floricica aceea? oricum totul e foarte frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte simplu ! :) Se taie felii din carnaciorul acela si se pot lipi una langa alta, se pot suprapune pe o alta bucata de CERNIT, puteti inventa si descoperii lucruri noi, puteti sa va jucati, fiti creativa si curaj !

      Ștergere
  3. multumesc pt raspunsul atat de prompt! este adevarat ca inainte de aplicarea lacului obiectele trebuie sterse cu alcool ? care este cel mai bun lac care sa reziste si la apa dupa parerea dvs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasta polimerica nu este nevoie sa fie curatata cu alcool inainte !
      Doar la obiectele din sticla, portelan sau alte suprafete lucioase si foarte fine care urmeaza sa fie pictate cu vopsele pentru sticla necesita sa fie degresate bine cu alcool inainte. Dar pasta polimerita nu.
      Cel mai bun lac foarte rezistent la apa este LACUL CERNIT - lucios sau mat. Va rugam sa citit descrierea acestui produs accesand link-ul de mai jos:
      http://www.complexart.ro/lac-transparent-cernit-lucios-30-ml.html

      Ștergere