miercuri, 8 ianuarie 2014

Lazura Pentart

Lazura Pentart este un produs exceptional cu ajutorul caruia veti obtine efecte minunate pe diferite suporturi si in diferite tehnici. Lazura este o solutie lichida, ca un bait care daca este pusa pe lemn lasa sa se vada foarte bine fibra desi ii schimba radical culoarea. Ceea ce mie imi place tare mult este aspectul final, stralucitor al culorilor care nu isi pierd din intensitate. In gama de lazuri Pentart exista doua tipuri:  de interior - cele cu culori puternice si de exterior si interior - cele cu nuante ale lemnului.


Cu acest produs poti sa obti efecte marmorate care se combina foarte bine cu decupajul. De asemenea se creaza efecte minunate pe suprafetele pe care exista structuri tridimensionale obtinute cu diferite paste de relief si ajuta la evidentierea volumului intrand foarte usor in adancimi.






Se poate folosi ca patina deoarece lazura are transparena. Prin suprapunerea de straturi obtineti tonuri mai inchise de culoare. Poate inlocui cu succes tusurile colorate destinate artelor plastice sau baiturile pentru lemn.


Am sa va arat mai jos un efect obtinut cu pasta de crapare si lazura.


Aplicati grundul de crapare ( daca nu aveti puteti folosi pasul 1 de la oricare lac de crapare. Scopul grundului si al pasului 1 de la orice lac de crapare este sa faca legatura dintre baza si pasta / lac ) apoi cu un spaclu aplicati pasta de crapare. Puteti folosi orice nuanta.


Pasta crapa dupa ce se usuca. Pentru a va misca mai repede puteti folosi uscatorul de par.


Luati o farfurie de unica folosinta pe post de paleta si puneti cateva nuante de lazura cu care sa va jucati pe suprafata texturata.


Aplicati cu un burete, si stergeti surplsul cu servetel. Astfel se evidentiaza adancimile iar suprafata ramane deschisa la culoare. Repetati acest pas pana va place ce ati obtinut.




Pentru marmorare varsati pe suprafata texturata nuante diferite de lazura si uscati cu feonul.



Veti vedea cum lazura se imprastie pe si pe langa texturi, evidentiindu-le si creand efectul de marmura. Repetati si nu ezitati sa mai interveniti cu pasta. Puteti din intamplare sa descoperiti efecte noi care va vor incanta.


Putina pasta de ceara pe alocuri si asta e :) !





Ah si am uitat sa va spun ca un flacon de 80 ml lazura costa 6 lei :))

9 comentarii:

  1. Buna ziua, vreau sa va intreb daca ati putea detalia pentru noi, cei mai putin priceputi, dar cu mare drag pentru tot ceea ce este hand-made, tehnica Country Painting.
    Multumesc anticipat pentru orice sfat si informatie.

    Un an bun, plin de bucurie, va doresc !

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si dumneavoastra!
      Tocmai am postat un articol despre Country painting.
      http://creativhobby.blogspot.ro/2014/01/country-painting.html
      Sper sa va fie de ajutor.

      Ștergere
  2. Buna ziua...as vrea sa va intreb daca, dupa aplicarea lazurii pe lemn(ma refer la cele cu nunate ale lemnului), se pot continua pasii pentru decoupage cu hartie de orez...multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca vreti sa faceti decupaj pe un lemn colorat cu lazura trebuie sa folositi hartia decupaj deoarece prin hartia de orez transpare culoarea fondului si motivul de pe hartie se pierde. Ati putea folosi si hartia de orez doar in cazul in care lazura folosita este cea deschisa - galben ocru - dar si in acest caz obiectul decorat va da senzatia de obiect vechi. Eu v-as recomanda sa incercati ambele variante deoarece va veti convinge singura de ce este mai bine si mai mult deatat puteti descoperii lucruri noi experimentand :))! Daca vreti neaparat sa folositi servetelul de orez si o lazura de lemn inchisa atuncea trebuie sa faceti decupajul pe lemn apoi sa pictati cu lazuta in jurul decupajului dar si aceasta pictura trebuie facuta cu mare atentie astfel ca decupajul sa se lege cu fundalul.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult pentru raspuns....intre timp, m-am convins ca servetelul sau hartia de orez, aplicate pe culori inchise, nu prea dau rezultate :)...as mai avea o rugaminte...imi puteti recomanda vreun articol sau tutorial despre folosirea tehnicii ,,rustic style" in decoupage? am inteles ca ar fi o combinare a baitului cu culori acrilice, dar n-am gasit pasii de urmat...o primavara frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Nu exista o tehnica anume de urmat, pas cu pas, "rustic Style"
      Rustic (in romana) se traduce (in dictionar):
      "Ca la tara, campenesc, cu suprafata bruta, nefinisata;
      sau figurativ:
      necioplit, grosolan, neslefuit"
      Deci orice obect facut in tehnica decoupage care contine aceste elemente este "Rustic Style" :)
      La noi aproape toate workshopurile de decoupage contine Rustic Style si Shabby Chic.
      cu stima,

      Ștergere
  5. Buna ziua,

    Doresc sa vopsesc niste cuburi de lemn natur si as vrea sa obtin un efect colorat, dar natural al lemnului (sa se vada fibra acestuia). Credeti ca as putea obtine acest efect folosind lazura pe care o pomeniti in articol? Eventual sa dau la sfarsit un lac cu efect mat, pentru durabilitate? Sunt incepatoare in domeniu, asa ca mi-ar fi foarte util un sfat. Eu eram pornita sa cumpar vopsele acrilice si sapam pe site-ul dvs. cand am dat peste aceasta lazura. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Exact cum ati spus, cuvant cu cuvant :) este ceea ce vi se potriveste:
      LAZURA + LAC MAT - e cea mai buna alegere !

      Ștergere
  6. Va multumesc ca mi-ati confirmat presupunerile si va doresc o seara buna!

    RăspundețiȘtergere