luni, 6 decembrie 2010

Mediumul de crapare


Mediumul de crapare se foloseste foarte usor , cu el putandu-se decora orice tip de suport.
Astazi am ales o cutie de MDF pe care initial am grunduit-o pentru a nu se absorbii stratul de acrilic ce va fi dat ulterior.


Vom vopsi cutia cu acrilic albastru.


Cand lucram cu mediumul de crapare trebuie sa alegem doua nuante de acrilic contrastante. Eu am ales niste culori acrilice mate de la Pentart - albastru si bej.
Dupa ce albastrul s-a uscat - dupa 15- 20 minute, depinde de temperatura mediului in care se lucreaza - se aplica mediumul de crapare Pentart.



Cand mediumul de crapare este uscat ( inca putin lipicios) se aplica stratul de acrilic bej. Daca mediumul se usuca prea tare ( ore sau zile) crapaturile nu vor mai aparea.



Imediat dupa aplicarea bejului vor aparea crapaturile aratand asa:






Lasam bine la uscat de data aceasta dupa care continuam decorarea cutiei.
Eu voi folosi conturul de vitraliu Lefranc & Bourgeois auriu si conturul Tulip slik alb.
















4 comentarii:

  1. Exista mediu de crapare si sub forma de spray?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, exista medium de crapare si sub forma de spray doar ca este foarte scump - de aceea noi nu avem momentan asa ceva pe stoc, pote mai aducem pe viitor dar nu mai repede de toamna aceasta. Am avut in trecut si nu se vindeau datorita pretului ridicat. Sincer, nu merita ! Recomand sa folositi varianta lichida care se aplica cu pensula - este foarte calitativa, usor de lucrat si accesibila ca pret
      - exemplu aici = http://www.complexart.ro/medium-de-crapare-1-componenta-100-ml-750706.html

      Ștergere
  2. Buna ziua! La finalul lucrarii, nu se mai plica lac final?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, pe orice obiect decorat sau tablou se poate aplica lac final. Dar nu este obligatoriu, asta ramane la latitudinea fiecaruia. Lacul final este in general recomandat pentru uniformizarea aspectului final al obiectului si protejarea de factorii externi.

      Ștergere