luni, 17 ianuarie 2011

Gelul pentru sticla Pentart cu efect 3D



Gelul acrilic pentru sticla creaza efecte spectaculoase 3D folosit in starea sa initiala sau amestecat cu diferite nuante de acrilic, pigment metalic sau glitter. Se poate aplica pe sticla sau alte suprafete netede, neabsorbante punandu-se in tub de plastic cu varf special sau se poate intinde cu spaclul. Aspect final foarte lucios.



In prima parte a workshopului vom amesteca gelul cu acrilic negru, il vom pune in tubul de plastic si vom desena pur si simplu pe un pahar transparent. Dupa uscare devine rezistent si sticlos.















In partea a doua il vom folosi in starea sa initiala, singur. Aplicat fara culoare in el pe o sticla transparenta creaza senzatia de sticla turnata din start cu modele tridimensionale.



Astfel dupa ce am desenat cateva forme cu tubul cu varf special, am luat un spaclu (cutitul de paleta) si am intervenit pe sticla creand o alta structura decat cea liniara. Se poate aplica si printr-un sablon 3D.










30 de comentarii:

  1. Foarte interesant gelul asta ! Oare poate fi folosit fara probleme obiectul decorat? adica se poate bea din pahar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, se poate bea din pahar fara probleme - dupa un timp de uscare de 72 ore. Ar fi indicat sa nu se decoreze acolo unde se pune gura pentru a bea din pahar :). Ca si rezistenta la spalare nu stiu sigur cat de mult rezista, pentru ca totusi este un produs de hobby, dar oricum este foarte rezistent. Important este ca sticla sa fie bine degresata cu alcool inainte de a fi decorata pentru a face o priza cat mai buna. Inca nu am facut teste daca se poate arde in cuptor la 130 - 150 grade. Daca da, atunci aceast gel ar putea deveni extrem de rezistent la spalare in timp, ca si cand gelul ar fuziona cu sticla. O sa postam un comentariu pe viitor dupa ce vom face si aceste teste.

    RăspundețiȘtergere
  3. SE POATE FOLOSI SI LA UNGHIILE FALSE ACEST GEL?ADICA SE POATE INTINDE SI CU PENSULA?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sigur. Este chiar o idee foarte buna. Felicitari! De fapt acest gel nu este doar pentru sticla, el se poate aplica pe orice suport poros si pe orice suport neted, degresat :) Doar ca pe sticla transparenta are un efect incredibil, deoarece iti da senzatia ca este sticla in masa si ca asa a fost turnat paharul din fabrica :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebare, ati reusit sa faceti testul de ardere in cuptor la 130-150 de grade?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, din pacate nu am avut posibilitatea sa facem acest test.
    Dar eu, personal cred ca va merge deoarece un client de-al nostru a incercat culorile acrilice de la Pentart si s-au comportat foarte bine la ardere si au devenit foarte rezistente. Nu garantez 100 % dar avand in vedere ca pretul este foarte acceptabil la produsele Pentart, merita sa incercati dvs. si sa ne spuneti apoi si noua daca merge :)

    RăspundețiȘtergere
  7. As avea o intrebare cu ce instrument (sau ce instrument ati folosit) pentru decorarea sticlei.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa cum se poate vedea si in tutorial, pentru decorarea sticlei cu gelul de sticla s-a folosit tubul de plastic cu varf special. Acest tub gol il puteti cumpara accesand:
    http://www.complexart.ro/tub-plastic-gol-20-ml-4309.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate fi folosit acest gel pentru a fi turnat pentru anumite elemente, pentru a le incastra? As vrea sa aliniez niste capace de sticla pe fundul unei tavi si sa le izolez cu un strat de "acrilic water". Ce imi recomandati?

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. - Da, interesanta ideea dvs. Noi inca nu ne-am gandit la asa ceva si nu am incercat. Dar, merita incercat ! Sunt curios cum va functiona daca este aplicat in strat asa de gros. Nu stiu. Teoretic nu vad de ce nu ar fi OK. Ptr. ca acest gel este ceva pe baza acrilica care este elastic deci nu vad de ce ar crapa sau alte probleme...Daca veti face incercarea v-am fi recunoscatori sa ne spuneti si noua cum a iesit.

    2. - Ceea ce stim sigur 100 % ca se preteaza, este rasina transparenta de incluziune CRISTALLO:
    http://www.complexart.ro/rasina-super-transparenta-cristallo-sc-22-500-gr-.html
    Pentru un tutorial foarte detaliat accesati:
    http://creativhobby.blogspot.ro/2012/08/rasina-transparenta-pentru-turnare.html

    RăspundețiȘtergere
  11. gelul de sticla clar are aderenta..ma refeream la rasina cristallo.. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu, rasina Cristallo nu este recomandata si nu cred sa aibe aderenta pe sticla (desi inca nu am testat si nu cunoastem acest aspect). Este special facuta sa se desprinda de matrita, suprafete netede...
    cu stima...

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest gel nu ar putea fi folosit di pentru sablarea sticlei obtinand-se astfel un aspect semi-mat al acesteia daca este aplicat cu un buretel? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu - acest gel nu este pentru sablare - acest gel imita sticla, ca si cum s-ar juca cineva cu o sticla sub forma de gel - iar dupa uscare - iti da senzatia de sticla turnata in masa.
      Pentru ce doriti dvs., avem mai multe produse disponibile - vopsele la rece ptr sablarea sticlei:

      1 - Vopselele ICE de la DARWI:
      http://www.complexart.ro/ice-80-ml-darwi-culori-sticla-efect-gheata.html

      2 - FROST EFECT de la PENTART:
      http://www.complexart.ro/culori-sticla-frost-efect-efect-gheata-pentart-20-ml.html

      3 - si cel mai sepctaculos este - GEL OPAL de la Pentacolor:
      http://www.complexart.ro/gel-opac-25-ml-pentru-sticla-709407.html

      Ștergere
  14. Buna ziua! Gelul pentru sticla se poate aplica si peste o vopsea acrilica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Da, clar - si inca foarte bine ! Se poate aplica peste culoare acrilica, se poate amesteca cu vopsea acrilica ptr. a se nuanta si se poate aplica culoare acrilica peste acest gel dupa ce s-a uscat - in concluzie este foarte compatibil cu vopselele acrilice :)

      Ștergere
  15. Buna ziua. Va urmaresc de foarte mult timp ,insa nu mi-am facut curaj sa va scriu pana acum. Avand in vedere ca sunt novice in materie de hobbyuri si hand-made-uri,cochetez cu multe idei pe care le-am vazut prezentate de d-voastra, insa ,ca orice inceput, am nevoie de o indrumare. Prin urmare, doresc sa cumpar de la d-voastra produse cu care sa decorez/pictez sticla. V-as ruga, in limita timpului d-voastra sa-mi faceti o lista sau sa-mi furnizati un link cu tot ceea ce as avea nevoie pentru decorarea sticlei,ca mai apoi sa lansez o comanda. De asemenea, as dori o lista cu produsele care imi trebuiesc pentru transpunerea unei fotografii pe o bucata de lemn. Multumesc anticipat. Lavinia Toader

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!
      Am sa incep cu al doilea punct deoarece nu am atatea detalii sa va dau. In primul rand trebuie sa aveti lemnul pe care sa-l vopsiti cu acrilic alb sau grund. Apoi puteti folosi gelul lucios Liquitex:
      http://www.complexart.ro/gloss-gell-237-ml-liquitex-medium-gel.html
      sau gelul de transfer Stamperia:
      http://www.complexart.ro/dcftr100-gel-pentru-transfer-100-ml-stamperia.html
      Daca accesati primul link veti vedea cum se procedeaza.
      In ceea ce priveste Pictura pe sticla, aici ar fi cam multe produse care le puteti folosi.
      1. Culorile pentru vitraliu Lefranc Bourgeois - culori pe baza de petrol care asigura o rezistenta mai mare in timp pe suprafata pictata. Se folosesc cu pensula, sunt transparente - mai putin albul si negrul, se usuca aparent repede dar in profunzine in cateva ore. Sunt compatibile cu culorile ceramice Lefranc bourgeois, care sunt opace. Astfel puteti picta o sticla cu ambele astfel veti avea zone transparente si zone opace.
      2. Culorile pentru vitraliu Pentart si Darwi - ambele sunt pe baza de alcool si vi le recomand sa le folositi la inceput deoarece sunt mai ieftine si mai putin toxice - mai ales daca faceti lucruri strict decorative.
      Indiferent de ce gama alegeti trebuie sa stiti ca ambele au diluantul aferent - pentru prima gama - petrolul si pentru a doua alcoolul - care trebuie sa-l aveti.
      3. Trebuie sa aveti contururi pentru sticla ex:
      http://www.complexart.ro/contur-liner-acrilic-pentru-sticla-pentacolor-20-ml.html
      cu care desenati ce doriti si delimitati zonele de nuante sau materiale diferite.
      Ca o paranteza - aceste contururi sunt ideale pentru orice suport.
      4. Culorile efect gheata - Ice 80 ml Darwi, sau culorile Frost efect 20 ml Pentart cu care puteti da sticlei o aparenta de sticla sablata.
      5. Pasta gel transparenta si colorata cu care puteti crea reliefuri pe suprafata sticlei care vor parea turnate odata cu sticla. Asta e folosita si in tutorialul de mai sus. Cea transparenta.
      Produsele de la punctul 4 si 5 le gasiti pe siteul nostru accesand linkul:
      http://www.complexart.ro/culori-sticla-efecte-speciale/
      Astea ar fi produsele de baza pentru sticla. Dar pe langa astea mai exista nenumarate tehnici de decorat sticla cum ar fi cu foita de aur, cu diverse paste de structura - metalic pasta, pasta gel cu glitter, pasta ce imita fierul, teracotta etc. Este bine sa incepeti cu pictura eventual in combinatie cu foita si ulterior sa studiati si alte produse.

      Ștergere
  16. Va multumesc frumos pentru indrumari, caci habar n-aveam de unde sa incep si ce sa comand.

    RăspundețiȘtergere
  17. As avea o intrebare se poate face si valurile oceanului 3d pe sticla as avea nevoie de 30 cm latime pe 2 m lungime

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Nu stiu ce sa va spun. Acest gel se poate folosi doar de suprafata - maxim 5-10 mm grosime.

      Ștergere
  18. Buna ziua,
    Felicitari pentru ceea ce faceti. O intrebare am si eu. Ce vopseluri pentru sticla cu uscare la rece imi puteti recomanda? Doresc sa decorez un set de cupe de sampanie pentru nunta surorii mele si nu stiu ce sa aleg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Multumim !
      Toate vopselele ptr. sticla care le avem le puteti gasi aici:
      http://www.complexart.ro/culori-vitraliu/
      si aici:
      http://www.complexart.ro/culori-ceramice/
      si aici:
      http://www.complexart.ro/culori-sticla-efecte-speciale/

      Va rugam sa cititi descrierea produselor si sa alegeti ce vi s-ar potrivi mai bine dvs.
      Spor la creatie ! :)

      Ștergere
  19. Buna ziua,

    Acest gel , dupa uscare devine tare ca sticla / rasina epoxidica sau se comporta ca un silicon / gel acrilic? Este rezistent la apa? ( nu ma refer la spalare cu detergent de vase ci pur si simplu obiectul decorat lasat in apa cat rezista?

    Daca acest produs nu se intareste si nu rezista ca rasina epoxidica in apa, va rog sa imi spuneti daca aveti sau daca stiti de un produs care aplicat pe un obiect formeaza o pelicula transparenta ca de sticla - plastifiata si tare, rezistenta la apa , dar non-toxica si fara miros. Sunt in mare cautare de asa ceva!
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dam o veste foarte buna ! In sfarsit avem un lac genial care dupa aplicare, obiectul decorat va rezista la apa, chiar si la masina de spalat
      - Lacul WASH IT de la Stamperia - il gasiti aici:
      http://www.complexart.ro/ke36m-lac-final-rezistent-la-apa-80ml-stamperia.html

      Ștergere
  20. Buna seara!
    Ma scuzati ca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns urgent...
    Am primit o oferta sa pictez geamurile unei cofetarii... in mare stiu cam ce as putea sa folosesc dar sfatul dvs. mi-ar fi de un real ajutor. Vorbesc de aproximativ 10 mp, geamul este termopan, iar modelele alese ar fi picturi abstracte, in 2-3 culori. Ce as vrea eu sa imi spuneti ar fi, daca stiti cumva, ce culori sa folosesc, care sa reziste la fum (se va fuma inauntru), la caldura excesiva si, logic, la curatit. Cam cat ar putea dura o pictura de acest gen, in timp? (nu cat imi va lua sa o fac, ci cat va 'dainui' ea pe vitrina cofetariei) ... Si o ultima intrebare, cam ce suprafata as putea acoperi cu sticlutele de 15-20 ml?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      In primul rand trebuie curatate foarte bine gemurile inainte, degresate cu alcool, iar apoi puteti picta fara probleme iar ca rezistenta cea mai mare in timp va recomandam vopselele ptr sticla pe baza de ulei - vitrail transparente de la LEFRANC - AICI:
      http://www.complexart.ro/culori-vitraliu-lefranc-bourgeois/
      - dar cat timp ar putea dura aceasta lucrare in timp nu putem spune exact si nici garanta - este posibil sa dureze 5-10 ani, poate si mai mult, dar din pacate aceste vopsele sunt de hobby, nu este o tehnica a vitraliului cu vopsirea sticlei in masa, care este o vopsire a sticlei definitive - (doar acel vitraliu este pe viata)

      Ștergere