joi, 30 august 2012

Decoupage si shabby chic pe o tava cu stucatura

Acest tutorial descrie pasii din KITUL DECUPAJ - 03 care se gaseste pe siteul Complex Art si care este un kit de initiere intr-ale decupajului. Cu doar cativa pasi si putine materiale se pot obtine obiecte unice si minunate din mana oricui. Asadar sa trecem la treaba:)

TUTORIAL VIDEO:

Vedem aici imaginea obiectului finit, a tavii pe care puteti si voi sa o faceti!

Materialele necesare - care le si contine chitul.



 Si pasii:
1. Intindem pasta de ceara cameleon cu degetul pe toata suprafata tavii fara a lasa zone cu surplus de pasta. Aceasta v-a ajuta la slefuirea acrilicului ce vine aplicat peste si v-a contura imaginea vintage a tavii. In mod normal la tehnica shabby chic se foloseste ceara. Eu am ales pasta cameleon piersica - care si ea contine ceara - deoarece dupa slefuire se pot vedea si reflexii de culoare creind un efect foarte interesant.





2. Dupa aplicarea pastei cerate se picteaza cu o pensula fina 1 strat sau 2 de acrilic atat in interior cat si in exterior.




3. Se alege exact zona din servetelul de orez pe care o doreste fiecare sa o aiba pe tava.  Servetelul de orez din imaginea noastra are mai multe motive diferite astfel putandu-se decora inca 3 sau 4 obiecte cu ceea ce ramane. Servetelul se rupe intotdeauna si nu se taie decat in cazuri extreme deoarece asa i se vor subtia marginile si in momentul in care se v-a lipi pe obiect nu v-a parea decupat.




 4. Se ia o bucata de smirghel si se slefuieste usor tava in diferite zone. Asta inseamna Shabby Chic.




5. Se lipeste servetelul de aceasta data cu lac transparent pe baza de apa de la Pentart - folosind tehnica Decupaj.



 Se intinde bine servetelul si se preseaza cu degetul cu scopul de a nu ramane cute.



 Se acopera cu lac si se mai insista prin pensulatii din centrul servetelului inspre margini continuind inlaturarea cutelor care au mai ramas.



6. Dupa uscarea lacului de pe servetel se v-a lacuii inca o data toata tava interior si exterior pentru stralucire si protectie.





 7. Pentru cei care doresc mai multe umbre pot folosi bitumul lichid de la Pentart care exista in set . Se aplica cu zgarcenie cu pensula sau cu o carpa in anumite locuri si se intinde bine. Daca se pune din gresala prea mult se sterge imediat cu o carpa care nu lasa puf sau cu terebentina.



Si asta este toata treaba pe care o puteti face si voi. Daca se pune o agatatoare tavii aceasta se poate transforma intr-un tablou ce poate decora orice spatiu cu tendinte vintage.



 Asa ca va urez spor la treaba!



13 comentarii:

  1. Мне понравился поднос!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    As vrea sa va intreb daca mai organizati in perioada urmatoare cursuri/seminarii privind tehnica servetelului.

    Multumesc
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  3. In general, da. Doar ca trebuie sa sunati la magazinul de Hobby pentru programare:
    Magazinul Creativ Hobby
    Adresa Gheorghe Lazar, nr. 6, 300080 Timisoara
    Telefon +40 256 212 205
    Mobil +40 0735 847 422

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna. Am citit tot site-ul din scoarta in scoarta. imi place enorm si ma bucur ca l-am descoperit. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Vreau sa fac cadou unei foarte bune prietene o agenda pentru servici personnalizata prin tehnica servetelului sau/si decupaje. Imi puteti spune ce adeziv se foloseste pentru a lipi servetelul pe suprafata agendei daca este mai lucioasa? Grundul adera pe coperta si nu se cojeste? Nu stiu sigur daca prinde, si vreau sa il foloseasca cu placere pentru ca este cu draga inima. Multumesc pentru timpul dumneavoastra si mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desigur, acesta este rolul grundului sa faca legatura intre suprafata si culoare acrilica sau adeziv decupaj. Deci puteti linistita sa-l folositi. In ceea ce priveste adezivul, cel universal este perfect. Spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am gasit aici cateva idei excelente. Inca odata mult succes in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc foarte mult pentru raspuns. Abia astept sa vad ce imi iese. E prima data cand incerc ceva de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aaaa...si inca o intrebare scurta, pentru patina de invechire este buna Umbra? nu vreau sa fie nici foarte inchis si nici foarte deschis. Din pozele de pe site asta mi s-a parut cea mai potrivita, dar nu stiu cat de bine exprima realitatea. Vreau ca agenda sa aiba un aspect vintage, cu trandafiri si lady si scris (m-am gandit sa folosesc hartie din orez-am vazut modele frumoase pe site). Cred ca va iesi frumoasa tare, sa nu fiu tentata sa o pastrez pentru mine...:). Inca odata multe multumiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da umbra este perfecta, se poate folosi in starea ei initiala sau se mai poate dilua cu terebentina dar nu prea recomand acest lucru - asta ca sa evitati scurgerile. In ceea ce priveste alegerea hartiei de orez mi se pare a fi una foarte buna. Cu hartia de orez se lucreaza mult mai usor decat cu un servetel normal neexistand riscul de rupere si de formare de cute - se intinde mai bine cu pensula.

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Multumim ! :)
      Si avem aici si un tutorial VIDEO pe youtube:
      http://www.youtube.com/watch?v=ga5kQicNa6g
      Puteti sa ne urmariti si pe youtube - aici:
      http://www.youtube.com/channel/UCUotRXzjbK_hZ7saAtLcA4A/videos

      Ștergere