marți, 28 august 2012

Tehnica transferului de imagine.

Transferul de imagine poate fi o alternativa a decupajului cu diferenta ca in cazul transferului se poate folosi orice imagine - poza, print din ziar, revista, etc si orice tip de hartie chiar si cu un gramaj mare. In cazul de mai joi am transferat o imagine de pe o hartie speciala de transfer cu tematica religioasa renascentista, chiar import Italia. Transferul se poate face  pe orice tip de suprafata.

Modalitate de utilizare a mediumului de transfer:
  • PASUL 1: Aplicati un prim strat de medium de transfer cu o pensula fina, intr-o singura directie pe orice imagine printata pe care doriti sa o transferati. Dupa 15-20 minute aplicati inca un strat de medium de transfer intr-o directie alternativa  (orizontal - vertical).  In total aplicati 3-4 straturi de medium in directii diferite, perpendiculare - lasand timp de uscare intre straturi 15-20 min. Scopul este acela de a se crea o pelicula plastifiata ca un silicon pe care efectiv ramane imprimat printul iar hartia se inlatura.






  • PASUL 2: Lasati sa se usuce 24 ore apoi introduceti hartia in apa calda timp de aprox. 20 min. pentru a facilita desprinderea hartiei de stratul plastifiat care contine imaginea tranferata.


  •  PASUL 3:  Intoarceti imaginea cu fata in jos pe o folie de plastic si folositi degetele sau un burete umed pentru indepartatrea totala a hartiei . 




  •  PASUL 4: Luati folia cu stratul plastifiat, asezati-l  pe o suprafata plata si lasati sa se usuce aprox. 4 ore. 
  • PASUL 5: Prima data aplicati un strat de MEDIUM DE TRANSFER pe suprafata care doriti sa o decorati, apoi lipiti imaginea tranferata si  uscata. In cazul meu, la acest pas am facut pur si simplu decupaj folosind in locul mediumului de transfer adezivul decupaj de la Pentart cu exceptia ca am aplicat adezivul doar dedesubtul imaginii si nu si deasupra.







 Lasati obiectul decorat la uscat aprox 24 de ore.



In continuare pentru a-mi termina lucrarea am creat o rama folosind contur de vitraliu, patina umbra si pasta de ceara metalizata argintie.












Si finalul creatiei:




13 comentarii:

  1. foarte frumos...mi-ai luminat dimineata cu lucrarea ta, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super :)
    Se poate folosi si pe textile stratul plastifiat, e ca la decupage? E flexibil?

    RăspundețiȘtergere
  3. 1 - Da, interesant, sigur cred ca se poate, noi inca nu am testat dar nu vad de ce sa nu se poata !
    - Important este ca materialul textil sa nu absoarba prea repede mediumul de transfer. Astfel ar trebui inainte impregnata zona cu un grund sau cu adezivul decupaj pentru textile:
    http://www.complexart.ro/decoupage/
    - si apoi, dupa uscare, dupa ce nu mai absoarbe suprafata textila deloc, puteti aplica acest medium de transfer :)

    2. Va recomandam de asemeni sa studiati si noul produs "grozav" de la Stamperia - Transfer Gel:
    http://www.complexart.ro/dcftr100-gel-pentru-transfer-100-ml-stamperia.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Foarte frumoase si lucrarea si explicatiile.
    As vrea sa aplic si eu aceeasi tehnica, dar pe niste capace de metal pentru borcanase. Este nevoie de aceeasi tehnica sau pot aplica stratul de gel de transfer pe suprafata capacului iar apoi fotografia :)?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Aceeasi tehnica o puteti folosi foarte bine si pe capace de metal ! :)

      Ștergere
  5. Buna ziua,
    Se poate transfera si pe plastic?

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate folosi si pe rasina? Ma intereseza sa scriu pe rasina. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic da ! De ce nu ? Nu am incercat dar nu vad de ce sa nu mearga. Teoretic tehnica transferului merge pe orice suport ! Eventual sa izolati inainte rasina cu un lac pe baza de alcool !

      Ștergere