marți, 11 iunie 2013

Inel si pandantiv din Cernit

In acest tutorial ustensila de baza este extruderul dar se vor mai folosi si cuttere rotunde, cutter de precizie, rola de inox pentru intins iar ca accesorii de margele - baza de inel si snur de pandantiv.


S-au folosit ca si nuante de Cernit urmatoarele: Nr 1 - light green, Glamour - gold, fuchsia, black, white.











Pentru realizarea inelului se foloseste un cutter cerc mai mic. 



Dupa ce piesele sunt gata se vor arde pentru a se intari iar pentru o protectie totala si un luciu rezistent se vor lacui cu lacul Cernit si se vor arde din nou.




4 comentarii:

  1. cat de tare se micsoreaza cernit-ul sau fimo, dupa coacere? eu pana acum am lucrat doar cu pasta cu uscare la rece si am emotii sa incep cu cele la cuptor... as vrea sa incerc sa pun fimo in niste baze metalice pandative si nu stiu care e cea mai buna varianta- sa pun pasta la copt direct lipita in baza metalica? sau sa fac formele din fimo, le ard si apoi le pun in baza metalica? multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. F utile tutorialele!felicitari!
    As dori sa va cer sfatul cu privire la lucrul cu fimo/cernit.
    Eu pana acum am lucrat numai cu pasta cu uscare la aer si am emotii sa incep cu cele care necesita coacere.
    Spuneti/mi, va rog,cat de mult se micsoareaza formele din pasta fimo/cernit dupa coacere?
    Ceea ce vreau eu sa fac sunt modele din fimo/cernit in baze metalice si nu stiu care e cea mai buna variant - sa incerc sa le lipesc si sa le modelez in baza metalica si sa le pun la cuptor gata montate in baza? sau sa le modelez (poate putin mai mari, in cazul in care sufera modificari la coacere) si apoi sa le lipesc in bazele metalice?!
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CERNIT / FIMO nu se micsoreaza deloc - nu se compara cu pasta cu uscare la aer. Si - da - este recomandat sa - coaceti direct in baza metalica !

      Ștergere