marți, 25 ianuarie 2011

Pasta metalica 3 D

Pe langa pasta metalica 3D de la Pentart pe care o s-o prezint astazi, vom mai folosi la decorarea obiectului de mai jos, acrilic metalizat si pasta de ceara cameleon.



Pasta metalica Pentart se dizolva cu apa atata timp cat este cruda dar dupa uscare devine foarte rezistenta la apa. Se fixeaza foarte bine pe orice tip de suport la rece dar la fel de bine se poate arde in cuptoare speciale de sticla atunci cand suportul decorat este sticla sau ceramica. Este o pasta ce contine pulbere metalica si se poate aplica pe suportul dorit cu spaclul, prin sablon sau fara sablon, cu pensula sau cu un burete. In cazul in care se aplica cu spaclul intr-un strat mai gros, asa cum am facut eu mai jos, se poate modela sau intervenii in ea - cu un cui de exemplu - pentru a crea structuri unice.







Dupa ce am creat structura dorita am lasat sa se usuce pasta apoi am intervenit pe obiect cu conturul cu praf ceramic ce vi l-am prezentat cu ceva zile in urma.






Dupa uscarea conturului am intervenit pe partea de sus a obiectului cu pasta de ceara cameleon de nuanta verde pe care am intins-o cu degetul. Aceasta se mai poate intinde ca orice patina, cu o carpa moale ce nu lasa scame.





Am pictat obiectul in interior cu acrilic albastru metalizat de la Pentart



si am obtinut ceea ce veti vedea mai jos.








9 comentarii:

  1. foarte interesant si frumos; felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. este foarte frumos blogul, cu idei interesante, l-am citit din "scoarţă-n scoarţă"

    dar mi-ar plăcea dacă ar fi mai bine structurat şi dacă s-ar încărca paginile mai rapid

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru apreciere. Si inca avem foarte multe surprize pe viitor, dar din pacate nu stam bine cu timpul pentru a putea sa facem doar ce ne pasioneaza.

    In legatura cu partea tehnica, nu ne prea pricepem si nu stim ce am putea face pentru a se incarca paginile mai repede. Referitor la structurarea blogului, acceptam orice sfat si sugestie pentru ca nu avem experienta in crearea de bloguri.

    Pentru orice sfaturi personale asteptam sugestiile dvs. la adresa:
    contact@complexart.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. sunteti extraordinar, complexart! de cand v-am descoperit e o placere sa comand de la voi si ma surprindeti mereu cu ideile cele mai frumoasa si mai creative! tineti-o tot asa!

    Teodora Moraru

    RăspundețiȘtergere
  5. La ce temperatura se arde pasta, in cazul in care se aplica pe sticla?

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta pasta - nu este nevoie sa se arda - tehnica este "la rece"

    RăspundețiȘtergere
  7. Aceasta pasta se poate folosi si pe hartie?
    Ce se poate holosi pthartie? pasta,pulbere? As vrea sa folosesc ptinvitatii de nunta/botez si u stiu ce?

    RăspundețiȘtergere
  8. Aceasta pasta se poate folosi pe orice suport - problema la hartie este ca fiind prea subtire, este posibil sa se onduleze, daca suprafata pe care se aplica pasta este mare - deci daca s-ar folosi pe suprafete mici nu cred ca ar fi vreo problema .
    Pentru invitatii de nunta / botez va recomandam:
    1. - sa folositi glitter cu ajutorul pixului adeziv de la Sakura:
    http://www.complexart.ro/quickie-glue-roller-xonb-11-sakura.html

    2. - sau de mare ajutor ar fi masina de la Sizzix - Big Shot - care poate sa taie modele si sa emboseze hartii cartonate, etc:
    http://www.complexart.ro/655268-masina-big-shot-sizzix.html

    RăspundețiȘtergere