marți, 21 mai 2013

Tutorial Video - Decoupage si Shabby Chic - 11 mai 2013

Tutorial video

Workshop - Hartie decoupage si Shabby Chic pe o tava

proiect din 11 mai 2013 la Creative Hobby -Timisoara. 


Tutorialul video - aici:

NOU !

De acum urmariti-ne si pe YouTube:
http://www.youtube.com/channel/UCUotRXzjbK_hZ7saAtLcA4A

11 comentarii:

  1. Frumos ,creativ si la indemana. Felicitari! Chiar mi-as cumpara esemenea obiecte decorative. Sunt un minunat cadou si incanta privirea.Am urmarit tot materialul prezentat si mi-a placut ce am vazut.Ma gandesc ca aveti tot ceea ce trebuie pentru a decora acele farfurii si cred ca nu sunt scumpe.Felicitari inca o data si la mai multe.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult ! Chiar ne ajuta acest feed back din partea dvs :)

      Ștergere
  2. Extraordinar. Pare usor urmarind tutorialul dar in acelasi timp foarte complicat. La un moment dat, cu siguranta,voi incerca si eu. Acum confectionez bijuterii si imi doresc sa le pot si comercializa. Felicitari si abia astept sa mai urmaresc si alte tutoriale. Multumesc pentru acest tutorial datorita caruia se poate invata aceasta tehnica minunata.
    Corina

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria Vinereanu23 mai 2013 la 19:43

    Va urmaresc de la distanta si sunt incantata de realizarile dvs.Sunt la inceput de drum si.. am cateva intrebari:
    -inainte de aplicarea pastei de ceara se usuca produlul? Dar dupa aplicarea pastei cat timp se lasa pana la al doilea strat de culoare?
    -se foloseste adeziv decupage lucios?
    -am toate materialele dar nu am avut curaj sa incep..dar acum cu ajutorul dvs.sunt gata de lucru! va rog sa-mi mai trimiteti asemenea tutoriale practice!
    Succes in activitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maine va va raspunde Ramona :)

      Ștergere
    2. Pasta de ceara se aplica intotdeauna pe o suprafata uscata. Daca suprafata a fost pictata cu acrilic acesta trebuie lasata la uscat pana cand la atingerea cu mana nu mai este rece. Uscarea acrilicului se poate grabi cu feonul.
      Dupa aplicarea pastei de ceara (ceara se intinde bine cu degetul intr-un strat subtire)se poate aplica imediat al doilea strat de acrilic.
      In ceea ce priveste adezivul decupaj, acesta poate fi lucios sau mat. In cazul in care aveti o suprafata lucioasa si folositi un adeziv decupaj mat este foarte bine ca la sfarsitul lucrarii sa lacuiti cu un lac final ( lucios sau mat) pentru uniformizarea suprafetei.
      Spor la treaba!

      Ștergere
  4. Extraodinar acest efect shabby chic, m a cucerit complet ,nu toata lumea intelege aceasta arta dar.. ma bucur ca se mareste incet si sigur cumunitatea iubitorilor de frumos,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Se poate obtine acelasi efect cu ceara transparenta? :( am cumparat ceara transparenta in loc de cea inchisa! Ce sa fac cu ea ? La ce e buna? La ce o pot folosi ?Culoarea acrilica nu mai prinde pe ea si la jmirglu , cade toata iar efectul Shabby chick e departe . Am dat cu patina , dar degeaba! :(( Nu-mi place ce a iesit .
    Va rog sa dati o lista cu produsele ce le folositi cand incepeti tutorialul, altfel cumparam produse care nu sunt pe tema si ne trezim ca ne uitam la ele. Sunt si asa , destul de scumpe ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand, este foarte important de stiut ca in acest domeniu, la fel ca si in alte domenii, lucrurile nu ies asa usor dintr-o data. La inceput se dau rateuri, trebuie sa facesti mai multe incercari pana va iasa. Asa cum zice si proverbul: "Nimic nu este usor inainte de a fi greu !" :) Cu rabdare si pasiune va va iesi !
      Raspunsul este - Da,
      - cu ceara transparenta se poate obtine acelasi efect Shabby Chic. Rolul cerii in aceasta tehnica este acela de a lasa sa se vada in momentul slefuirii cu smirghelul, culoarea de baza a suportului.
      Dar atentie ! - in conditiile in care ceara se pune prea mult, atunci este firesc ca al doilea strat de culoare acrilica se va indeparta foarte usor sau aproape complet.

      In concluzie, ar fi ideal ca pentru inceput sa aplicati ceara cu o carpa, doar pe anumite zone si nu pe toata suprafata si sa o intindeti foarte bine ! Pe de alta parte, este la fel de important, ca in momentul in care se slefuieste sa nu se apese foarte tare cu smirghelul, ci sa se ia usor, usor pana se va ajunge la efectul dorit.

      Si in orice caz, va recomandam daca sunteti din Timisoara sa participati la un curs gratuit cu aceasta tehnica si sigur nu veti mai avea probleme :)
      Pentru cei care nu sunt din Timisoara si nu pot sa participe la cursurile noastre (workshopuri) le recomandam sa citeasca cu atentie tutorialele din blogul nostru (sa nu se grabeasca) deoarece fiecare detaliu este foarte important !!! Iar pentru orice neclaritate sa nu se simta prost sa ne intrebe orice pentru ca le vom raspunde cu drag !
      cu stima,
      Septimiu

      Ștergere
  6. V-am sugera sa aveti mici etichete explicative la fiecare stand pentru a alege ce ne trebuie cu mai multa usurinta, fara ghid. De exemplu , la lacurile de crapare, care sunt de 5 feluri (!!!!), ar fi bine sa fie scrise etichete in limba romana si sa aiba o poza explicita despre efect. Am cumparat mereu ce nu trebuia ! Bine ar fi sa fie capitolul "lacuri de crapare " pe un singur stand, indiferent de firma producatoare. La fel , daca ati avea toate vernisurile intr-un singur loc, cu o eticheta vizibila pentru ce fel de suprafete sunt si asa mai departe, la toate ustensilele si vopselele. Va rugam , dati-ne un mic indiciu in magazin, prin aceste etichete .Ce mult bine ne-ati face, noua , cumparatorilor direct din magazin si nu de pe internet, dar si d-voastra , care nu trebuie sa mai explicati fiecaruia ce si cum ... Vedem acolo o multime de borcanele cu etichete in maghiara sau engleza pe care nu toata lumea le intelege. Asta e singurul lucru care m-a intrigat in magazin, find grabit, pt ca e neobisnuit sa nu stii ce e marfa cutare din raft si sa tot intrebi simtindu-te prost. In rest , mi-a placut , aveti produse foarte ispititoare si variate. Speram sa vedem cat mai curand acele etichete utile (nu puse pe fiecare produs , ci pe stand) Va multumim anticipat daca ne auziti dorintele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru sfaturi. Da ! Si noi stim acest lucru si tindem si ne dorim sa rezolvam ce spuneti dvs. dar din pacate volumul de munca la un astfel de magazin cu peste 20.000 de articole - este imens, enorm, de-adreptul coplesitor si interminabil si nu ne ramane, efectiv, timpul fizic necesar!
      Pentru a nu mai scapa nici un produs fara traduceri sau pentru a fi magazinul plin cu etichete si semnalizat perfect - ar trebui:
      1 - Sa inchidem magazinul cel putin 1-2 luni si sa nu mai vindem nimc si sa facem doar aceasta munca de organizare si etichetare care oricum in timp se va da peste cap, deoarece sunt prea multe produse - nu stiu daca METRO are atatea repere (articole) ca noi si din pacate noi nu avem puterea financiara si organizatorica a lui METRO - care vinde de multe ori mai mult ca noi - pentru a fi totul perfect.
      2 - Sau sa nu mai aprovizionam cu marfa in ritmul in care se vinde si se cer aceste produse
      Aceste 2 puncte nu cred ca ne-ar avantaja nici pe noi dar nici pe voi clientii
      - Ce v-ar placea mai mult, daca ar fi sa alegeti ? - sa nu gasiti produsul pe care-l doriti in magazin - dar sa fie cu etichete foarte clare si semnalizate restul de mult mai putine produse, dar de care nu aveti nevoie ?
      - Sau sa gasiti orice aveti nevoie, oricand, doar ca trebuie sa intrebati un angajat (de aceea avem asa multi angajati, tocmai pentru a putea veni in ajutorul clientilor care nu se descurca)
      In comparatie cu METRO care are angajati care in general nu dau explicatii tehnice sau personalizate, acesta este un magazin super-specializat care are nevoie de personal specializat care sa dea explicatii aproape la fiecare client in parte si sa ajute fiecare client sa cumpere.
      Tocmai de aceea noi tinem workshopuri gratuite si avem acest Blog complex cu multe tutoriale explicatii, etc, pentru a veni in ajutorul clientilor !
      Chiar si atunci cand, speram ca totul va fi perfect semnalizat, etichetat - un incepator in domeniu - oricum nu se va descurca singur doar cu etichetele - tot va gresi si va trebui sa apeleze la personalul nostru specializat.
      Dar, inca o data spun, va multumim pentru sfaturi - noi suntem foarte deschisi la nevoile si la ce spun clientii, tocmai de aceea am ajuns sa avem asa multe produse (cineva ar spune ca suntem nebuni) dar e o nebinie care izvoraste din pasiune :) cu stima, Septimiu

      Ștergere