duminică, 27 noiembrie 2011

Globuri din bile de polistiren.




Trebuie sa recunosc ca este prima oara cand incerc aceasta tehnica, foarte usoara si prea putin costisitoare deoarece pe langa bilele de polistiren care trebuiesc cumparate se folosesc resturi de materiale textile (resturi de la croitorii sau haine vechi de-ale dvs.) care pot fi la indemana oricui.
De asemenea aceasta idee am preluat-o de la un grup participant la festivalul Plai care au reusit sa creeze cu publicul lucrari minunate in aceasta tehnica foarte usoara. Din pacate, de fiecare data cand mi-am propus sa trec pe la cortul lor sa creez si eu ceva venea randul meu la workshop decoupage de tinut.
Dar revenind la globurile mele, astazi am decorat 3 bile de polistiren numai cu materiale si unul mixt (servetel si material).
Unealta de baza a acestei tehnici este cuiul. Astfel se imping pur si simplu marginile materialului in polistiren fara a fi nimic lipit.




Dupa ce am terminat de imbracat globul, cu pistolul cu silicon (merge si cu un adeziv universal care nu ataca polistirenul) am inceput sa lipesc panglica aurie pentru a-mi acoperii imperfectiunile si pentru a-i reda globului o imagine traditionala tipica Craciunului.



Al doi-lea l-am gandit altfel.









La al trei-lea am folosit bucatele mici de material pe care le-am impins in polistiren cu cuiul doar din mijlocul lor astfel ramanand afara marginile care creaza un alt tip de textura.



Si ultimul, preferatul meu caruia i-am spus globul Vintage deoarece este o combinatie de decupaj (tehnica decoupage) si material textil, cu un accent foarte important dat de prezenta unei dantelute care scimba totul.






Am folosit si putin Tulip pentru a desena ceva






Aici am aplicat dantela pe care am lipit-o in cateva puncte cu Uhu, adeziv universal si mi-am definitivat globul.






Vreau sa va mai arat si globurile Ancutei! Ea a mai folosit si pasta de zapada de la Pentacolor pe unele din ele.



17 comentarii:

  1. suuuper!! am incercat si eu.ce frumos o sa fie bradul anul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca imi dai voie,incearca cu pila de unghii,intra mai frumos si nu taseaza bila in laterale.Foarte frumoase.Sa ai spor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru sfaturi! Întotdeauna sunt deschisă sa învăț lucruri noi. Cu siguranță o sa încerc si pila.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase!
    Felicitari!
    Globurile sunt din polistiren?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, aceste globuri toate sunt din polistiren. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. bv ramo
    spor la treaba
    daca vrei sa discutam ceva posibilitati de promovare-vanzare a globuletelor...
    scrie-mi pe adresa asta de e-mail si vorbim
    zamfir@btinternet.com
    o zi buna sa ai

    RăspundețiȘtergere
  7. Am si eu o intrebare: mingile de polestiren de unde le-ai cumparat? de unde se pot cumpara? multumesc anticipat.:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai asta facem noi pe acest blog. Pe langa faptul ca facem tutoriale si prezentam tehnici, facem si trimitere, linkuri la magazinul nostru online - www.complexart.ro.
    Dupa cum puteti vedea, in textul din tutorial exista unele cuvinte care au o alta nuanta de culoare fata de negru (un rosiatic mai deschis) daca dati click pe acele cuvinte va va trimite exact de unde puteti cumpara produsul.
    De exemplu:
    - pe la inceputul textului apare cuvintele BILE DE POLISTIREN scris cu o nuanta de culoare mai deschisa
    -dati click si va va trimite la magazinul nostru online:
    http://www.complexart.ro/bila-polistiren-10-cm-pent-.html
    - spor la cumparaturi si la lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi puteti spune si mie va rog de unde ati cumparat bile de polistiren? Imi place foarte mult idee si as vrea tare mult sa incerc si eu! Felicitari pentru inspiratie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum puteti citi si mai sus, acest blog face trimiteri la magazinul nostru online de unde puteti cumpara toate produsele necesare pentru realizarea obiectelor decorative pe care le prezentam in tutorialele din acest blog. De exemplu aceste bile de polistiren le puteti cumpara accesand linkul de mai jos:
      http://www.complexart.ro/articole-polistiren/

      Ștergere
  10. Ati incercat sa pictati vreun glob cu vopsea pe baza de apa? Am cumparat de la voi cateva nuante si as fi vrut sa stiu daca se vede frumos. Ati facut ceva teste asa?

    RăspundețiȘtergere
  11. Vopseaua acrilica - care este pe baza de apa - este ideala pentru polistiren, mai ales cea mata. Daca folositi vopsea acrilica lucioasa sau perlata, perlata cameleon ar fi bine sa folositi inainte grund ca sa evitati orice risc de exfoliere. Eu nu cred ca este neaparat necesar dar asa va garantez ca v-a fi ok. Din pacate nu am imagini cu asa ceva dar de pictat am pictat cu acrilice cred ca orice tip de suport. Asa ca pictati cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Numai de pe internet se gasesc aceste globuri? Nu as putea sa gasesc in oras la vreun magazin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceste globuri din polistiren si le confectioneaza fiecare singur acasa, handmade - si tu poti sa faci propriile tale globuri personalizate, unicat, asa cum vrei tu ! Probabil ca vor fi de vanzare si la targurile de craciun din centrele oraselor - dar nu stiu sigur. Mai sigur este sa ti le faci tu acasa :)

      Ștergere
    2. Daca va intereseaza astfel de globuri va pot arata niste modele. O seara frumoasa!

      Ștergere
    3. De ce nu ? Suntem bucurosi sa vedem orice contributie creativa cu idei, modele, etc... Multumim!

      Ștergere