luni, 21 noiembrie 2011

Despre Scrapbooking


Scrapbooking-ul este o metoda creativa de a ne documenta istoria personala prin pagini scrapbook. Acestea au la baza fotografiile, in jurul carora se decoreaza, in functie de imaginatia fiecaruia. Aceste pagini scrapbook sunt colectate in albume, care, spre deosebire de cele clasice, spun si o “poveste”. Aceasta deoarece alaturi de fotografii, fiecare poate asterne cateva cuvinte, avand astfel sansa de a transmite o atmosfera, o amintire sau un sentiment.
Prin Scraping sau Scrapbooking sau Scrap-Art se pot realiza tot felul de alte creatii originale: felicitari, calendare si semne de carte, articole de design, podoabe pentru pomul de iarna, rame, casete de bijuterii, pusculite si orice altceva ne putem imagina.










 
In decorarea obiectelor prin intermediul scrapbooking-ului, hartia joaca rolul principal. Cu ajutorul ei se pot crea numeroase decoruri, in funtie de tema aleasa. 


 Un alt rol principal il joaca accesoriile, care se gasesc intr-o gama larga: flori, nasturi, dantela, panglica, diferite forme de bronz -  toate ofera efecte unice in creatiile de scrapbooking - dar si  suporturile alese: albume carton / cutii lemn, rame, cutii carton etc.










 Ustensilele folosite sunt destul de variate: sabloane, stampile, perforatoare, adezivi speciali, instrumente si patine de invechit hartia, instrumente de taiat si altele.
 







Scraping-ul modern foloseste materiale fara acizi si solventi pentru a pastra integritatea fotografiilor folosite.

4 comentarii:

  1. de unde pot cumpara unul in romania?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce doriti mai exact sa cumparati ? - deoarece in postarea de mai sus sunt multe poze...

    RăspundețiȘtergere
  3. un scrapbook complet, in care trebuie doar sa lipesti pozele. dar am gasit deja cateva siteuri si voi comanda si de pe complexart ceva in viitorul apropiat :).

    RăspundețiȘtergere