joi, 8 septembrie 2011

Masca venetiana -Pisica - si pasta de ceara argintie Pentart..


Link

O masca nedecorata ce o puteti gasi pe siteul nostru, o culoare, contur de sticla si superba pasta de ceara argintie Pentart, doar cateva materiale pentru a obtine un obiect dragut si util in acelasi timp.
Am inceput conturand un model decorativ doar pe o parte a mastii. Dupa ce acesta este uscat se poate aplica orice tip de pasta de ceara sau patina - cu degetul - si veti obtine un efect minunat.




Apoi am pictat o alta parte cu acrilic mat. In cazul meu am folosit Flashe.



Cu un alt ton de acrilic am vibrat putin o parte mica a mastii.



Ar fi putut ramane si asa, nu?




Dar am luat pasta de ceara argintie pe care de asmenea o gasiti pe site si am inceput sa o intind pe masca cu degetul . Pasta de ceara in comparatie cu patina de ceara contine mult mai mult pigment metalic. Daca patina de ceara argintie transpare pe o suprafata decorata, pasta de ceara are putere de acoperire atat de mare incat acopera in totalitate modelul daca se pune din abundenta. De asemenea aceasta din urma se si inlatura mai greu cu terebentina decat patina.



Simplu, rapid si eficient. Intindeti bine peste tot si va fi foarte bine.



Modele de genul asta puteti face pe orice tip de suport si le puteti combina cu decupajul, astfel rezultatele vor fi minunate!






2 comentarii:

  1. care e diferenta intre pasta de ceara si patina de ceara??? pe site-ul de cumparaturi nu am gasit...
    ---->Complex Art › Creativ - Art & Hobby › Mediumuri, patine, si lacuri de crapare <--- aici am gasit ceva, la titlu e trecut "pasta de invechire" si in descriere spune ca e "patina de invechire" putina lumina in gandurile mele va rog...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patina de invechire este ca o ceara transparenta nuantata auriu, argintiu, cupru, maro etc, astfel incat in momentul in care o aplici peste o imagine aceasta ofera doar o nuantare sau mai bine zis apare ca o pelicula fumurie sau metalizata pe o suprafata noua, cruda redandu-i un aspect patinat. In schiumb pasta de ceara metalizata are o mare putere de acoperire si pusa pe o imagine o va acoperii aproape de tot.
      http://creativhobby.blogspot.com/2010/12/produse-pictate.html?showComment=1335207589919#c9086566654587866645
      De exemplu cufarul pe care il vedeti in linkul de mai sus a fost acoperit cu pasta de ceara metalizata argintie, dar dupa ce a fost decorat cu servete. La prima vedere servetelul pare ca nici nu exista si aspectul final al cufarului este unul de metal. Daca era acoperit cu patina de antichizare pe baza de ceare argintie servetelul era vizibil si imaginea finala a cufarului ere aceea a unei cutii decorate cu reflexii usor argintii. In concluzie patina de ceara contine putin pigment metalic si permite transparenta iar pasta de ceara contine mult pigment metalic si are putere de acoperire pe orice suport.

      Ștergere