miercuri, 13 iulie 2011

Noua hartie speciala pentru decoupage pe o cutie de lemn


Astazi am ales sa va prezint noua hartie decupaj de pe piata. Este o hartie cu putere de acoperire, de 80 grame - 50 x 70 cm, imprimata cu diverse modele care se poate aplica cu clasicul adeziv decupaj pe diverse suporturi care nu necesita neaparat sa fie grunduite. Avand putere de acoperire, modelul se va vedea foarte bine si pe un suport a carui nuanta este mai inchisa.



Fata de servetele sau hartia de orez - care se puteau rupe - aceasta hartie trebuie sa fie taiata cu o forfecuta de maxima precizie sau cu un cuter tip bisturiu. In cazul in care se foloseste cuterul, hartia trebuie asezata pe un suport special de taiere care rezista taieturilor diverse.





Un alt lucru important este ca hartia inainte sa fie pusa pe adezivul decoupage trebuie sa fie scufundata 2 secunde in apa, astfel se va intinde mai bine si vom putea evita aparitia cutelor.
In rest pasii sunt aceiasi ca si la lipirea servetelului sau a hartiei de orez.










Pentru a completa spatiile neacoperite de harie am intervenit cu pictura folosind deosebitele culori Flashe de la Lefranc & Bourgeois.








Pe partea din fata a cutiei de lemn am intervenit cu un contur negru de sticla - ce poate fi folosit si pe alte suporturi, pentru a-mi continua ideea de ansamblu compozitional decorativ.





6 comentarii:

  1. Buna, foarte interesanta ideea ta..Ce fel de hartie folosesti?Ce denumire are?Sunt o impatimita a magazinelor de pictura si arta, acolo ma simt in elementul meu, inclinata spre visara la ce as putea realiza.Urmaresc cu regularitate blogul tau, are tutoriale deosebite.Eu din pacate nu mi-am facut tutorial pe blog pentru ca nu am studii de specialitate dar am insa talent nativ.In schimb acest blog se vrea o combinatie de filosofie personala cu pasiunea decorarii diverselor obiecte de lemn , sticla, portelanuri.Poate daca nu te deranjeaza am putea colabora?
    In domeniul decorativ?Te rog, nu ma uita cu numele hartiei folosite....Cu drag,succes in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mara,

    Aceasta hartie se numeste "HARTIE DECOUPAGE". Este o hartie calitativa, printata si are 80 gr.
    Succes si tie in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  3. In obiectele decorative unicat, hartia decorativa a fost pusa sub sticla sau peste? Sunt foarte reusite..felicitari pentru tot ce faceti!!Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceasta postare am folosit hartie decoupage pe lemn, nu pe sticla. In acest caz, adica pe lemn, hartia se lipeste asa cum se poate vedea si in tutorial - pe lemn.
      In cazul in care doriti sa lipiti pe sticla - atunci se poate lipi in ambele variante:
      - sub sticla - sau - pe sticla
      Va rog sa cititi tutorialele cu DECOUPAGE PE STICLA
      - multumiri ptr. aprecieri !

      Ștergere