vineri, 14 ianuarie 2011

Foita de aur aplicata pe o vaza de sticla

Acesta va fi rezultatul final ce-l veti putea obtine si voi urmand pasii ce o sa-i prezint mai jos.




Astfel vom avea nevoie de obiectul de sticla sau orice alt obiect de lemn, plastic, ceramica, etc. De asemenea avem nevoie de mixtion - adezivul pt foita, foita imitatie aur sau chiar foita de aur, lacul de protectie care in cazul meu a fost Darwi lucios si doua pensule: una pt mixtion si a doua pt intinderea foitei.




 Primul pas este aplicarea mixtionului. Eu l-am folosit pe acela de 15 - 30 minute pe baza de apa deoarece se usuca mai repede decat acela pe baza de ulei a carei uscare dureza cel putin 3 ore.



 Cand mixtionu devine transparent si scartaie la atingere se poate aplica foita. Eu o prind direct cu mana desi nu este chiar cel mai bun lucru posibil deoarece aceasta se poate oxida in contact cu pielea. Cel mai bine ar fi sa se poarte manusi din bumbac mai ales daca mana transpira.



 Dar pana una alta merge si asa.




 Dupa ce o lasi sa se aseze te ajuti de o pensula cu par natural sa o intinzi pe suprafata dorita.




  Cazaturile se pot folosi pentru completarea spatiilor pe care nu a ajuns foita.



 Prin netezirea foitei cu pensula se indeparteaza incet incet toate resturile nedorite.






 Apoi cu un tampon de vata se freaca usor cu miscari circulare pe toata suprafata.



 Daca nu s-a lipit bine si mai sunt zone neacoperite de foita se mai aplica peste acest prim strat de foita un al doi-lea, parcurgand exact aceiasi pasi. Daca totul este in regula se aplica lacul de protectie. Dupa cum v-am spus em am folosit lacul Darwi care este un lac universal dar pentru foita este putin mai de hobby. Exista un lac special pentru foita, putin rozaliu care ofera o protectie mai mare.




 Dupa uscarea lacului am intervenit pe suprafata obiectului cu un joc grafic obtinut cu conturul de vitraliu auriu pentru a fi ton in ton.



 Aici rezultatul cu blitz iar mai jos fara.




2 comentarii: