Pagini

vineri, 10 ianuarie 2014

Country painting



Country painting este o pictura decorativa cu radacini taranesti , populare des intalnite in tarile din nordul Europei, care cu timpul prin emigrare a ajuns in America unde s-a diferentiat total de alte tipuri de pictura populara prin propriile reguli, culori si ustensile. Ca tehnica este simpla si la indemana oricui nenecesitand cunostinte de desen si pictura.
 Pentru rezultate bune trebuie respectate cateva reguli:
1. Culorile trebuie aplicate uniform si curat - pata plata, decorativa.
2. Luminile si umbrele sunt foarte importante si se pot obtine prin diluarea culorii sau prin combinatia de culoare si Blending gel. 
3. Folositi culorile acrilice mate, cu putere de acoperire si diferite pensule pentru efecte cum ar fi: pensula lata pentru fond, limba de pisica pentru suprafete rotunjite, pensula liner - cu fir lung - pentru liniere, impletituri, scriere, etc., pensula tesita pentru lumini si umbre, pensula pentru sablon pentru efecte uscate, efecte Sippling.
Etapele realizarii unei picturi Country:
1. Neteziti / slefuiti suportul pe care vreti sa pictati
2. Vopsiti uniform suportul cu culoarea de baza
3. Copiati pe o foaie de calc modelul care vreti sa-l pictati pe suport (apoi ca sa-l transferati intoarceti coala de calc pe dos si desenati si acolo modelul care-l vedeti - cu creionul neaparat) apoi transpuneti-l pe suport. Daca nu va descurcati asa folositi indigoul.
4. Colorati modelul cu straturi uniforme de culoare
5. Realizati umbrele astfel delimitati zone de culori sau forme diferite. 
6. Realizati detaliile / accentele: puncte, linii, impletituri, flricele, inimioare etc. 
*
Trebuie sa stici ca puteti decora cu aceasta tehnica orice tip de suprafata: lemn, carton, sticla, textile, plastic etc.
*
Dar mai bine sa va arat cam cum se procedeaza. Voi decora o placuta de MDF casuta.


Ptrima data am pictat o zona cu culoare magnetica neagra care are 2 roluri: primul ar fi ca creaza o suprafata pe care poti sa pui magneti ( daca dati mai multe straturi de culoare ) si al doilea ca poti sa scri pe aceasta suprafata cu creta.


Apoi am inceput sa acopar detaliile cu culori diferite, mate si straturi uniforme.





Dupa ce am colorat toate zonele am inceput sa ma ocup de umbre. Aici folositi pensula tesita. Intotdeauna varful il bagati in culoare iar partea scurta a firelor de par in Blending gel.


 Si incepeti sa pictati umbre. Cu varful inspre intersectia a doua suprafete.





Dupa ce am terminat cu umbrele am inceput detaliile.  La detalii am folosit pensula liner cu fir lung si o pensula rotunda si cu varf nr. mic (2, 3).









Cam asta a iesit in final. 




Am dat si un strat de lac dar nu si in zona neagra .



Trebuie sa stiti ca firma Stamperia are o gama destul de mare de suporturi pe care puteti decora cu aceasta tehnica precum si materialele necesare, chiar si modele de pictat pas cu pas. Exista o carte creativa in care gasiti idei si modele Country, exista hartie de orez si sabloane cu care puteti decora si crea obiecte, lucruri minunate.
*
In final inca cateva idei:













Sper ca v-am fost de ajutor in a va face o idee despre ce inseamna Country painting. Am sa incerc in viitorul apropiat sa revin cu aceasta tehnica si sa intru putin in detalii. Pana atunci va urez Spor la treaba!

3 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru promptitudine, extrem de interesant si de folositor articolul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Haioasa ideea cu casuta si culoarea magnetica. E buna la bucatarie de lasat mesaje... A iesit tare vesela!

    RăspundețiȘtergere