Pagini

miercuri, 11 aprilie 2012

Lacul Cameleon Gold, Ice sau culoare efect gheata si culori vitraliu.


Dupa cum vedeti in poza de mai jos, unde s-a folosit pe sticla lacul cameleon, efectul stralucitor, iridescent este foarte vizibil si placut la vedere.




Pe langa faptul ca s-au colat pe sticla cu adeziv decupaj frunze de toamna presate, s-a mai utilizat culoarea albastru Glass de la Darwi si culoarea alba cu efect de gheata  - Ice tot de la Darwi - care face ca sticla transparenta sa capete o imagine de sablare.




 In anumite zone, s-a dat sub si peste culoarea Ice cu lacul cameleon auriu care nuanteaza intr-un mod placut sticla.



 Toate aceste culori cat si lacul se pot aplica pe sticla cu un burete, astfel realizandu-se o textura frumoasa.
Mai multe detalii despre aceste culori veti gasi pe saitul nostru accesand linkurile din text.






 In orice caz cam asa arata culoarea ICE pe sticla,



 culoarea GLASS sau VITRAIL pe sticla



 si stralucirea lacului cameleon pe sticla!


5 comentarii:

  1. Buna.As avea cateva intrebari daca ma puteti ajuta.Culorile au fost aplicate cu buretele de au iesit asa frumos? Eu am incercat cu pensula dar lasa dungi urate.Cum sa fac sa dau efect de sablare la sticla, aplic culoarea vitraliu si dupa acea ICE ca sa dau efectul?Nu prea pot sa imi dau seama care ii ordinea pasilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati putea sa imi spuneti exact pasi care trebuie facuti pentru realizarea acestei tehnici, eu mi am cumparat tot ce scrie in tutorial dar nu mi a iesit:(.Andrea

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, efectul de sablare nu se poate obtine decat prin aplicarea uniforma cu buretele!!!
    Astfel, in zonele care doresti sa le sablezi, folosesti buretele iar in zonele unde vrei sa obtii imitatia de vitraliu aplici culoarea pentru sticla transparenta cu o pensula fina si cat mai "a la prima" adica sa incercati sa aplici culoarea pe cat se poate, dintr-o data, nu sa freci pensula de mai multe ori in acelasi loc. In rest ai nevoie de exercitiu si sa experimentezi de mai multe ori pana va iesi.
    :)
    Oricum aceasta lucrare este mai complexa si s-au folosit mai multe tehnici:
    - prima data s-au lipit frunzele (naturale) cu adezivul decoupage (foarte important sa vezi la noi pe blog si alte tutoriale despre decupaj pe sticla)
    - in anumite zone s-a dat mai intai cu lacul cameleon apoi dupa ce s-a uscat s-a intervenit deasupra, in anumite zone cu un alt strat de culoare cu efect de sablare ICE
    - in alte portiuni s-a folosit simplu doar culoarea de vitraliu
    - acolo apare si o linie metalizata care se poate face cu o pensula subtire cu o culoare acrilica metalizata sau cu o culoare speciala pentru ceramica.
    - la final, dupa uscare, spatele sticlei trebuie protejat cu un lac de protectie finala - aici s-a folosit la de la Darwi lucios sau se mai poate folosi de la Vitrail - Lefranc & Bourgeois - lacul Incolor care este foarte rezistent la spalat.

    Ideea este ca nu trebuie sa te stresezi sa faci exact ca in tutorial. Trebuie sa fii creativa, sa te joci pur si simplu, sa combini tehnici, sa incerci lucruri noi, etc
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cumparat un sablon mai exact o inimioara si o bordura tot cu inimioare si gelul opac pentru sticla.Intrebarea mea e cum as putea sa fixez sablonul pe pahar cat mai bine si care este procedura cat mai corecta. As vrea sa le folosesc pentru pahare de sampanie.Bordura este dintr-un plastic mai dur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru pahare va recomand sabloanele bordura de la Stamperia ex:
      http://www.complexart.ro/sablon-60-7cm-stamperia-bordura-kse108-hearts.html Acelea sunt dintr-un plastic subtire care se poate mula pe pahar dar si in acest caz trebuie sa folositi adeziv spray repozitionabil:
      http://www.complexart.ro/kcr01-adeziv-spray-repozitionabil-150-ml-stamperia.html
      Mod de utilizare:
      Spreiati bine sablonul apoi lipiti-l de suportul pe care vreti sa-l decorati. Dupa decorare dezlipiti-l. Puteti sa-l relipiti in alte zone deoarece adezivul rezista la mai multe utilizari. Este foarte eficient si este bine sa-l aveti . Puteti sa-l folositi si la sabloane 3D pe suprafete drepte ( sau pe suprafete curbe daca sablonul este foarte flexibil )

      Ștergere