Pagini

duminică, 22 ianuarie 2012

Martisoare din Fimo si Cernit, pictate sau decorate cu rasina.

Dupa cum stiti, 1 martie este o zi pentru care se creaza si o zi in care se daruieste.
Pentru unii o ocazie de a face o bucurie, pentru altii - de ce nu - o ocazie de a incasa niste bani iar pentru mine un moment dragut de relaxare in weekend.

Am sa va prezint mai jos 3 modalitati cu care puteti confectiona martisoare.
Prima categorie de martisoare este categoria haioasa. Aici am folosit ca baza a picturii in culori acrilice polimer cleiul - Fimo si Cernit. Trebuie sa recunosc ca am avut resturi de fimo si cernit modelate si arse din trecut pe care in prima faza le-am acoperit cu acrilic alb ca ulterior sa hotarasc ce voi picta pe ele. Astfel, pentru ca sunt o iubitoare de pisici si motanul meu preferat pe care il cheama Tupeu statea la mine in brate, bucatile mele de clay au inceput sa se transforme in pisicute. Toate martisoarele cu exceptia celor care au rasina au fost lacuite cu lacul final pe baza de alcool Darwi.






Acestea doua de mai jos au un strat de rasina portocalie Pentart.





Adoua categorie contine martisoare pictate decorativ, foarte colorate pe aceeasi baza de polymer clay.
Culorile iti dau un impuls pozitiv, o senzatie de intoarcere catre copilarie, o buna dispozitie. Culoarea trebuie sa ne inconjoare dar mai ales sa fie in noi, ca noi sa putem face lucruri dragute.















Si ultima categorie este a martisoarelor mai serioase, mai cuminti si de ce nu mai elegante.
Statutul lor de elegant este dat de rasina epoxidica Pentart sau lacul sticlos - cum il gasiti la noi pe site, care nu face altceva decat sa dea lucrurilor o imagine care tinde spre tot ceea ce inseamna arta din sticla.
Tot ceea ce veti vedea mai jos, nu este alceva decat pasta polimerica si rasina epoxidica in care s-a inserat pulbere metalica.











In ideea ca tot ce ati vazut in aceasta postare v-a trezit cutriozitatea de a creea ceva frumos, eu nu pot decat sa va urez bafta si spor la treaba si fiti pe faza pentru ce v-a mai urma.

3 comentarii:

  1. Multumesc! am atatea de invatat. credeam ca doar cumperi pasta de modelat, o modelezi, o usuci si ..gata. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Am lucrat si eu cu Fimo si am aflat si de Cernit. Am cumparat un pachet de Cernit alb si nu reusesc sa-l modelez. Cand rup o bucata din pachet devine sfaramicios. Asa se comporta Cernit-ul sau cel mai sigur este expirat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate acest lucru nu este o caracteristica a Cernitului. Ca orice pasta polimerica fie ea Fimo, Premo sau altele in anumite conditii de temperatura se intareste. Cu siguranta daca nu sta la o temperatura normala 18 - 25 grade se va intari. Astfel pachetelul trebuie tinut inainte de a fi modelata pasta pe caloriferul CALDUT si nu fierbinte deoarece si la temperaturi prea ridicata se intareste. O alta solutie ar fi frecarea sau amestecarea cu o pasta mai moale gen MIXQUICK de la Fimo al carei rol este chiar acela de a inmuia pasta polimerica tare.
      In orice caz un lucru este clar : pasta polimerica nu se strica. Ti-o zic din experienta. Chiar si atunci cand consideri ca se poate arunca de tare ce este si nu ai chef sa o modelezi poti sa tai bucatele mici pe care sa le incorporezi intr-o alta pasta colorata diferit astfel obtinandu-se o textura interesanta de piatra semipretioasa.

      Ștergere