Aceasta rasina bicomponenta, la fel cum am explicat si in postarea anterioara, se foloseste foarte usor, doar amestecand cele doua componente.
Astazi, pe platourile de sticla am folosit mai multe nuante de rasina pentru a va arata ce efecte minunate se pot obtine.
Ceea ce am facut pe sticla se poate face pe orice alt suport.
Am pus si aici pulbere metalica aurie.
Cand se usuca arata la fel ca atunci cand este cruda iar consistenta este similara cu cea a sticlei colorate in masa.
Se pot obtine zone 3D, sticloase si rezistente si de asemenea efecte cromatice minunate. Faptul ca are consistenta mierii face ca doua sau mai multe nuante diferite sa nu fuzioneze decat foarte, foarte usor, similar cu mediumurile acrilice de la Liquitex - Pouring medium si String gel.
Dupa uscare, daca platoul nu este asezat pe o suprafata alba culorile se disting foarte slabut deoarece sunt transparente.
Daca se doreste ca obiectul finit sa arate ca in imagine, vasul trebuie grunduit pe spate sau vopsit cu acrilic alb sau crem dar arata foarte interesant si ne-grunduit, adica:
o minunata sticla colorata, transparenta si un obiect artistic cu adevarat unicat si de bun gust.
Superbe tablouri ar iesi asa.
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergerePulberea poate fi folosita si ca patina (am lac de crapare bicomponent)?
Multumesc
Pulberea in mod normal, este un pigment care ar trebui amestecat cu ceva (apa, guma arabica, ulei de in, lac, liant acrilic sau alti lianti sau in alte componente cum este si rasina de mai sus. Puteti sa patinati de exemplu pasta de modelat polimerica CERNIT sau FIMO. deoarece pulberea se lipeste de pasta si dupa aceea se coace in cuptor. Sau puteti sa patinati cu degetul orice obiect dar dupa aceea ar trebui sa lacuiti suprafata patinata pentru a rezista pulberea in timp.
RăspundețiȘtergerePentru crapaturi cea mai buna varianta ar fi
PASTA DE CEARA METALICA:
http://www.complexart.ro/pasta-ceara-metalica-20-ml-pentart.html
- care are o putere de acoperire deosebita
sau
PATINELE DE INVECHIRE - (sub forma de pasta):
http://www.complexart.ro/mediumuri-si-lacuri-de-crapare/
vreau sa inserez o fotografie in rasina dar nu stiu ce as avea nevoie si cum as putea creea o rama sau o forma .Nu am inteles prea bine descrierile ,am vazut ca a mai intrebat cineva de chestia cu poza in rasina.Daca ne puteti ajuta .multumiri
RăspundețiȘtergere