marți, 16 octombrie 2012

Quilling

Quilling


Tehnica Quilling a inceput sa devina din ce in ce mai populara in Romania astfel cred de cuviinta ca ar fi bine sa vin cu mai multe informatii despre Quilling si accesoriile necesare pentru TEHNICA QUILLING.



Quilling sau hartia filigran este o forma de arta care implica utilizarea de benzi de hartie - HARTIE QUILLING


- care se ruleaza in diferite forme si apoi sunt lipite impreuna pentru a crea modele decorative. Hartia este infasurata in jurul unui INSTRUMENT SPECIAL PENTRU RASUCIRE


- pentru a crea o forma de bobina. Forma realizata este apoi lipita la varf. Aceste bobine de hartie sunt aranjate diferit pentru a forma flori, frunze, fluturi sau modele diverse ornamentale dupa bunul plac al fiecaruia.













In timpul Renasterii, calugăritele si calugarii din Franta si Italia utilizau tehnica quilling pentru a decora copertile cartilor si obiectelor de cult. Cele mai frecvent utilizate erau benzile de hartie taiate de la marginile cartilor aurite. Aceste benzi de hartie aurite erau apoi rulate pentru a crea forme diferite de quilling.

In secolul 18, quilling a devenit popular in Europa in randul doamnelor "de inalta calitate" ("doamnele care-si petreceau creativ timpul liber"). Quillingul era de asemenea, raspandit si in America unde ne-au ramas cateva exemple din vremurile coloniale.

Multe lucrari de arta in tehnica Quilling pot fi găsite pe dulapuri si standuri, panouri Cribbage, posete de dama, rame, cosuri, cutii de ceai, steme, etc. Tehnica Quilling a fost, de asemenea, combinata si cu alte tehnici, cum ar fi broderia si pictura.

Aceasta tehnica a trecut prin numeroase transformari ai schimbari de-a lungul timpului cu ajutorul noilor tehnici, stiluri si materiale. S-a ajuns la performante deosebite pana la Quilling-ul tridimensional care creeaza obiecte 3D.

Astazi, quilling-ul vede o reala renastere si popularitate crescuta, castigand din ce in ce mai multi fani, persoane care practica o adevarata arta, de pe fiecare continent. Quilling-ul nu mai este limitat doar la "clasele superioare", aceasta este o forma de arta populara care este intr-o continua extindere. Quilling-ul a devenit din ce in ce mai popular si datorită costului redus al materialelor. El este utilizat pentru a decora invitatii de nunta, botezuri, felicitări, pagini de album - Scrapbooking , cutii, etc. Dar Quilling-ul poate fi gasit si in galerii de artă din Europa si Statele Unite si este o arta care acum se practica in intreaga lume.
(sursa inspiratie Wikipedia)

5 comentarii:

  1. Super obiecte quilling.Daca poti,poti adauga si obiecte ce Craciun?Te rog mult....
    P.S.:Imi place site-ul tau:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu avem disponibile alte poze dar puteti sa va jucati pe google la cautare imagini - si cu siguranta veti vedea multe proiecte deosebite. Puteti cauta cuvinte:
    - christmas quilling
    - christmas quilling patterns
    - christmas quilling projects

    RăspundețiȘtergere
  3. va multumesc pentru ceea ce sunteti

    RăspundețiȘtergere